Vapaaehtoistyö

<< Palaa katsomaan kaikkia ilmoituksia

Otsikko
Haluatko neuloa vauvan sukkia?
Kuvaus
Tässä tehtävä sinulle, joka olet innokas käsityöihminen. Saat neuloa vauvan sukkia, jollaiset lahjoitetaan jokaiselle seurakuntaamme kastettavalle vauvalle. Ohjeen ja langat saat meiltä seurakunnasta.

Kun ilmoittaudut tähän tehtävään, ottaa Anna-Maija Kuutti-Manninen sinuun yhteyttä ja sopii, miten saat langat ja neuleohjeen. Tule mukaan tuottamaan iloa vauvaperheisiin ja lämpöä pikku vauvojen varpaille! Ohje on ns. junasukkien ohje.

Junasukkiin liittyy seuraava tarina: Kerttu Latvala-niminen äiti oli matkalla sotaa pakoon 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa Kerttu-äitiä ja Tuula-vauvaa vastapäätä istui eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli ilman tossuja ollutta pientä vauvaa. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana.

Kerttu Latvala neuloi elämänsä aikana useita satoja sukkia tällä samalla mallilla, uudet sukat aina kun tuttavapiiriin syntyi uusi vauva. Myös hänen toinen tyttärensä Terttu Latvala on neulonut yli 200 paria. Paitsi että sukka on kaunis katsella, se pysyy erittäin hyvin pienen lapsen jalassa. Alkuperäiset valkoiset sukat ovat Terttu Latvalalla varmassa tallessa.
Vapaaehtoistyön ilmoittaja
Suurella Sydämellä Kirkkonummi/Helhjärtat Kyrkslätt

Vapaaehtoistyöhön ilmoittautuminen

Hae vapaaehtoistyöhön täyttämällä pyydetyt tiedot ja lähetä lomake. Sinuun otetaan yhteyttä.

Minulla on jo tunnus
Tunnus
Salasana

Täytä vähintään kaikki pakolliset (violetilla merkityt) kohdat.

>> Unohtunut salasana?
Minulla ei ole vielä tunnusta
Nimi
Sähköposti
Puhelin
Osoite
Syntymävuosi
Haluan, että minuun otetaan yhteyttä
Lisätiedot

Täytä vähintään kaikki pakolliset (violetilla merkityt) kohdat.