<< Uutiset

Tule mukaan saattohoitopotilaiden tukihenkilökoulutukseen

11.09.2016

Kymenlaakson Syöpäyhdistyksessä alkaa lokakuussa kolme iltaa ja kotitehtävän kestävä TUKIHENKILÖKOULUTUS Marjoniemen osastoilla (lähinnä osasto 6) olevaan tukihenkilöpäivystykseen.

Joka keskiviikko koulutettu tukihenkilö vierailee osastolla klo 17-19 ja tapaa hoitajien etukäteen etsimiä potilaita tai läheisiä, joilla on halu keskustella tukihenkilön kanssa. Tukihenkilö on vierelläkulkija, ei ota kantaa lääketieteellisiin, poliittisiin tai uskonnollisiin asioihin ja toimii potilaan/läheisen ehdoilla. Näitä käytännön asioita käydään läpi koulutuksessa.

Tukihenkilöillä on jatkuva työnohjaus ja n. 3kk välein tapaaminen ryhmässä, jossa mukana Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen saattohoito- ja surutyöhön erikoistunut sairaanhoitaja ja joskus myös sairaalapappi. Tällöin käydään läpi, toki vaitiolovelvollisuus muistaen, kokemuksia ja ajatuksia päivystysvuoroilta ja tehdään uudet listat eteenpäin.

Hakijalla ei tarvitse olla kokemusta syöpäsairaudesta, vaan halu auttaa ja tukea keskustelun avulla toista ihmistä.

- haku koulutukseen päättyy 30.9.2016
- haastattelut
- koulutus 2 iltaa, kotitehtävä + työnohjaus "vanhojen" kanssa
- tukihenkilöt kentälle "vanhojen" kanssa marraskuun alusta

Lisätietoja saa Kymenlaakson syöpäyhdistyksen aattohoito- ja surutyöhön erikoistunut sairaanhoitaja Minna Tani p.0440-579529 minna.tani@kymsy.fi