<< Uutiset

Lahjoita ruokaa ja hygieniatarvikkeita

02.11.2016

Diakoniatyössä kohdataan lempääläläisiä seurakuntalaisia ja seurakuntaan kuulumattomia päivittäin. Monet heistä ovat olleet yhteydessä diakoniatyöntekijöihin talouteen liittyvien kysymysten kanssa. Ruoka-apu on diakoniatyön suurin taloudellisen avustamisen muoto. Arkisessa elämässä tarvitsemme kuitenkin muutakin kuin pelkkää ruokaa. Tarvitsemme vessapaperia, saippuaa, shampoota, pyykinpesuainetta, astianpesuainetta, hammastahnaa, vaippoja ja paljon muuta. Silloin kun kaikki nämä arkiset tavarat ovat kotoa loppuneet, joutuvat monet miettimään todella tarkasti mikä milloinkin on tärkeintä hankkia ja jääkö ruoka sittenkin ostamatta.

Lempääläläiset auttavat lempääläläisiä monilla eri tavoilla, kuten esimerkiksi maksamalla kirkollisveroa, josta pieni osa käytetään diakonia-avustuksiin. Mutta voisitko oman arkesi keskellä tehdä vielä jotain muuta? Voisitko sinä lahjoitta jollekin lempääläläiselle diakoniatyön kautta esimerkiksi pesuaineita tai muita hygieniatarvikkeita? Voit tuoda arkisen apusi esim. kirkkoherranvirastoon sen aukioloaikoina.

- Keräys ollut ekan kerran jouluna 2012.
- Jouluna 2013 lahjoitus annettiin 109 eri talouteen. Joista perheitä 36. Yksin asuvia 53 hlöä. Yhteensä apua sai n.240 lempääläistä. Kaikki avun saaneet ovat vähävaraisia.
- Lahjoittaa voi hygieniatarvikkeita ja sellaista ruokaa, joka ei tarvitse kylmäsäilytystä. Esim. pyykinpesuainetta, shampoota, hammastahnaa, kahvia, teetä, mehua, riisiä, pastatuotteita, lihasäilykkeitä, hernekeittoa, näkkileipää, rusinoita, muroja, lastenruokia, hilloa, kissan- ja koiranruokaa…
- Voi tuoda myös lapsille lahjaksi annettavia leluja.
- Lahjoitukset voi tuoda kirkkoherranvirastoon tai muihin seurakunnan toimipisteisiin niiden aukioloaikoina.