<< Uutiset

Tarvitsetko sukkia tai lapasia?

31.03.2017

Toivekäsityöläiset toteuttavat käsitöitä toiveittesi mukaan. Sinä voit tukea diakoniaa, Naisten Pankkia tai lähetystyötä.

Harmiteltavan usein kun näkee mieleiset lapaset väärän värisinä tai malliltaan mukavat sukat sopimattoman kokoisina. Toivekäsitöiden on tarkoitus tuoda helpotusta tähän ongelmaan. Toiminta perustuu sekä tekijöiden että toiveen esittäneen vapaaehtoisuuteen. Periaatteena on, että toivoja maksaa tarveaineet ja lahjoittaa harkintansa mukaan työstä korvauksen Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakonialle, lähetykselle tai Naisten Pankille. Käsityön tekijä itse ei saa työstään korvausta. Toiveen esittäjä voi toimittaa omat lankansa/materiaalinsa tekijälle välitettäväksi tai pyytää toivekäsityön toteuttajaa hankkimaan ne.

Facebook-sivuilla Toivekäsityöt, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta on joitain esimerkkejä käsitöistä, joita voi toivoa tehtäväksi. Käytämme neuleissa Novitan 7 Veljestä - ja Nalle-lankaa, joiden värikartasta voi valita mieluisimman värin. Myös kuvaston ulkopuolelta voi esittää toiveen. Silloin tarvitsemme tietenkin ohjeen.

Toivetta vastaanotettaessa arvioidaan aika, joka käsityön tekemiseen menee. Pyydettyjen käsitöiden määrästä riippuen aika voi vaihdella. Vastuu materiaalista on aina toivojalla.

Käsitöitä ovat toteuttamassa Diakoniawäen, Kirkonemäntien, Käsittämättömien ja Toivekäsityöläisten vapaaehtoiset. Myös sinä voit liittyä mukaan mukavaan joukkoomme.

Lisätietoja voit kysellä myös puhelimitse Mari Ylöseltä p 0400 143 232 tai Marja Holmilta p 0400 143 410.