Vapaaehtoistyö

<< Palaa katsomaan kaikkia ilmoituksia

Otsikko
Lakimiehiä, oikeustieteen opiskelijoita kokeneita sosiaalityöntekijöitä auttamaan turvapaikanhakijoita
Kategoria
--
Kohde
Maahanmuuttajatyö
Sijainti
Eri seurakunnissa Tampereella ja lähiympäristössä
Kuvaus
Haemme lakimiehiä, oikeustieteen opiskelijoita ja pakolais/turvapaikanhakijatyössä olleita sosiaalityöntekijöitä ryhmään, jonka tarkoituksena on toimia pirkanmaalaisten seurakuntien apuna turvapaikanhakijoiden oikeudellisissa asioissa. Ryhmän ensisijainen tehtävä on käydä läpi kirkkoturvaa hakevien turvapaikanhakijoiden turvapaikkapäätökset ja analysoida onko hakijan kohdalla perusteita käynnistää uusi hakuprosessi vai ei.

Jos innostusta työskentelyyn riittää, ryhmä voi jatkaa myöhemmin Tampereen paperittomien klinikan yhteydessä oikeudellisen neuvonnan antamista paperittomille.

Emme edellytä aiempaa kokemusta turvapaikanhakijoiden asioiden hoitamisesta, mutta kylläkin kiinnostusta turvapaikanhakijoiden kohtaamiseen ja halua perehtyä turvapaikkajuridiikkaan. Kiinnostus tai kokemus hallintolainkäytöstä auttaa myös. Vapaaehtoistyö antaa mahdollisuuden tutustua ja oppia turvapaikanhakijoiden asioiden hoitamista.

Kirkkoturva perustuu vanhaan tapaan, jossa hädänalaiset hakivat turvaa kirkoista. Turvapaikanhakijat ovat hakeutuneet Keski-Euroopassa kirkkoihin saatuaan kielteisen turvapaikkapäätöksen. Kirkkoturva on humanitaarinen, ei juridinen käsite. Kirkkoturva tarkoittaa sitä, että seurakunta perehtyy kirkkoturvaa hakevan ihmisen tilanteeseen. Jos on syytä epäillä että henkilö tarvitsee suojelua humanitaaristen syiden perusteella tai hänen alkuperäinen turvapaikka-anomuksensa on ollut puutteellinen seurakunta avustaa häntä tekemään uuden turvapaikka-anomuksen.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

Outi Niemi
outi.niemi@evl.fi
040 804 8388
Vapaaehtoistyön ilmoittaja
Tampereen ev. lut. seurakunnat

Vapaaehtoistyöhön ilmoittautuminen

Hae vapaaehtoistyöhön täyttämällä pyydetyt tiedot ja lähetä lomake. Sinuun otetaan yhteyttä.

Minulla on jo tunnus
Tunnus
Salasana

Täytä vähintään kaikki pakolliset (violetilla merkityt) kohdat.

>> Unohtunut salasana?
Minulla ei ole vielä tunnusta
Nimi
Sähköposti
Puhelin
Osoite
Syntymävuosi
Haluan, että minuun otetaan yhteyttä
Lisätiedot

Täytä vähintään kaikki pakolliset (violetilla merkityt) kohdat.